Jan van Beersstraat 69
2523JS
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3938341

In plaats van de gebruikelijke dinsdag training, staat er deze keer een doordeweekse bekerwedstrijd tegen HVV op het programma. Tegen HVV hebben we afgelopen seizoenen een aantal krakers gespeeld. Zij waren toen de best voetballende ploeg van onze poule. Maar met een enorme inzet, het publiek achter ons en mooie doelpunten wisten wij toch twee keer te winnen.
Dit keer treffen we elkaar voor de beker. HVV speelt een klasse hoger in de 3e divisie. Voor ons een mooie test waar we staan als team. In de 1e helft zien we dat het goed staat bij ons. De mensen hebben hun koffie nog niet op of we komen al op voorsprong. De keeper kan een vrije trap van Mitchell niet klemmen en Justin S. is er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken.
HVV, dat een prima ploeg heeft, is wat meer in balbezit. De trainer roept dat hun baltempo omhoog moet. Ze willen ons uit elkaar spelen, maar dat lijkt nog niet te lukken. En echt gevaarlijk in of rond de 16 worden ze niet. De organisatie staat bij ons namelijk als een huis. We geven haast niks weg. We spelen soms iets te snel de lange bal. Wel gaan we goed met de kansen om. Want niet veel later is het weer Justin S. die de twijfelende keeper passeert met een kopbal, 2-0.
HVV doet voor rust wat terug uit een bal die wordt teruggelegd en vanaf randje 16 wordt binnen geschoten, 2-1. In de rust wordt gesproken over de lange bal en het spel dat HVV ons zal proberen op te leggen. AJ komt in de ploeg voor Mo B.
Na rust proberen we wat meer te voetballen. Het is nog wat onrustig aan de bal maar dat komt ook omdat HVV er steeds kort op zit. Ronny weet dat er ruimte ligt achter de verdediging en stuurt AJ diep. En ondanks dat hij 2 man in zijn nek heeft, schiet hij in de lange hoek de 3-1 binnen. De vele mensen langs de lijn, die ons kwamen aanmoedigen, juichen en weten dat er misschien wel een stuntje in zit vandaag. Maar we zijn er nog lang niet..
Remon is in de ploeg gekomen voor Jorenko.
Het spel gaat over en weer. Van beide kanten zien we leuk voetbal. Op veld 1 is ook een spannende oefenwedstrijd bezig tussen Laak 1 en Banlieu. Maar we gaan snel terug naar veld 2. Want er is een doelpunten gevallen..
HVV komt door een bal uit de kluts toch op 2-3. We kunnen ons dus opmaken voor een spannende slotfase. Meerdere spelers lopen op hun tandvlees. Ze moeten nog even volhouden als de scheidsrechter aangeeft dat er nog 6 minuten te spelen zijn. HVV zet nog een keer aan. Weer een corner pfff! Met de laatste krachten wordt er verdedigd. De spanning stijgt. “Nog 2 minuten” roept de HVV trainer. HVV probeert de bal nog rond te laten gaan. Er zijn wat gevaarlijke momenten voor het doel van Ruben. En we hebben zelf nog een aanval waarbij Mo Bakour wordt neergehaald. Maar als de bal aan de andere kant bij de cornervlag terecht komt is het tijd.
Yeeeesss we feliciteren onze toppers met deze knappe overwinning.
HVV bedankt voor de leuke en spannende pot. Scheidsrechter bedankt voor het keurig begeleiden van deze wedstrijd. Supporters bedankt voor het aanmoedigen! Hopelijk tot zaterdag als we weer thuis spelen tegen KMD.