Laakkwartier JO19 boekt verdiende overwinning op Quick

Datum

10 oktober 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag mochten we aantreden tegen de haantjes. Door uiteenlopende zaken misten we vijf spelers dat ook wel zichbaar was in de opstelling. Er moest op een andere manier worden gespeeld dan we gewend waren. Na een week vol tegenslagen, een geflatteerde nederlaag tegen Naaldwijk en als klap op de vuurpijl speelden we met een gemiddelde leeftijd van 17,2 jaar in de 16-23 delftse competitie tegen een veel ouder en ervaren Oliveo waarin we met maar liefst 14-1 onder gingen.

De wedstrijd tegen Quick moest in het teken zijn om de positieve vibe te behouden. Ed van der Hoek was bereid om te vlaggen aangezien onze vlaggers niet instaat waren om te vlaggen, nogmaals bedankt! We begonnen de wedstrijd zoals we wel vaker beginnen dit seizoen, matig en onoplettend. Minuut 5 was dus ook meteen een raak doelpunt voor Quick. Een geslepen bal dit naar de spits werd gespeeld en vervolgens één op één tegenover Ikenna Unogu niet faalde 0-1.

Meteen daarna ging Laakkwartier een tandje bijschakelen ondanks wat slordigheden in de passing was de intentie er wel om tot goed voetbal te komen. De constante dreiging van Yatin Dataram bezorgde ons bij een overtreding op hem in het strafschopgebied een penalty, die feilloos werd binnen geschoten door Mo Charif 1-1. Ondanks nog een aantal kansen voor Laakkwartier bleef het toch 1-1 en gingen we rusten.

In de rust bleek de scheidsrechter verder niet in staat om te fluiten na een botsing. Er bleek geen vervanging beschikbaar en dus moest Maurice den Engelse zijn plaats innemen. We wisten wat we moesten doen en gingen door het vuur voor elkaar. Er werden harde duels gespeeld en kwamen er met mooie aanvallen gevaarlijk richting het vijandelijk doel. Zo werd Mo Bakour weg gestuurd en werd buiten de zestienmeter neergehaald door de keeper. Normaal gesproken rood en eraf, maar de scheidsrechter besloot deze jongeman te laten staan. De vrijetrap hierop werd helaas niet benut. Al snel hierna werd dan toch de 2-1 gemaakt. De bal werd blind weg gewerkt waar eigenlijk niemand op reageerde behalve Mo Charif die de bal vervolgens snoeihard in de verre hoek schoot 2-1. Het was nu taak de buit binnen te halen. We bleven lekker door voetballen en later bleek ook dat alle jongens op het veld te veel tv kijken. Quick was overduidelijk op zoek naar een vrijetrap of penalty en Laakkwartier ging dat ook een aantal keer proberen. In de slotminuten kwamen er nog wat hachelijke momenten voor onze goal maar het bleef 2-1. In de 95e minuut floot de scheidsrechter af en droop Quick teleurgesteld af en vierde Laakkwartier feest!

Volgende week hebben we een teamuitje en gaan we verder werken aan onze teambuilding #1team1taak