Datum

12 september 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag speelden we onze derde en laatste groepswedstrijd van het bekertoernooi. Nadat we vrijdag individuele training voor een aantal hadden van Giovanni Linnenbank. En het na afloop nog lang gezellig bleef in het supportershome (zie filmpje). We moesten om 12:00 aantreden tegen v.v. Alphia.
Alphia had 6 punten uit 2 wedstrijden, Laakkwartier 4 punten uit 2 wedstrijden. Dus als de jongens door in de beker wilden, moest er vandaag gewonnen worden.

De tegenstander zag er over het algemeen fysiek uit met grote stevige gasten. Het fluitsignaal begin en het begint wat stroef aan de kant van Laakkwartier. We lieten in de as wat steken vallen en dat leidde meteen voor twee goede mogelijkheden voor Alphia, ware het niet dat ze dit slordig uitspeelde en tot tweemaal in buitenspelpositie scoren. Beide afgekeurd!
Hierna pakte Laakkwartier de draad weer op. Er werd weer onwijs veel werk geleverd, dat ons elftal ook kenmerkt! Er waren ook vlagen van goede voetbalcombinaties. Er kwam ook veel dreiging bij onze opkomende backs Ayman Bakkich en Dylan Beck. Dylan heeft zijn draai gevonden op de rechfsachter positie en was zowel verdedigend als aanvallend ijzersterk met goede ingrepen en goede voorzetten. In de 30e minuut scoorde Mo Charif de 0-1 die vrij voor de keeper werd gezet en beheerst laag in de hoek schoot. Het was een harde wedstrijd waar stevige duels werden uitgevochten. De rust naderde en vlak voor het signaal was er een corner. Deze werd ingedraaid door Mo Bakour, en werd binnen gelopen door Denvey van Loenen. Achteraf was er een leuke discussie over of die bal al over de lijn was, of Denvey het beslissende tikje aan die bal gaf. Wie deze scoorde maakt niet uit het is 0-2!

We gingen met een lekker gevoel de kleedkamer in en daar werden een aantal dingen besproken wat beter kon en moest. Met deze informatie op zak treden we aan voor de tweede helft. Het was meteen duidelijk dat Alphia iets wilde forceren om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Dit lukte vrijwel meteen en in de 47e minuut lag de bal al in ons netje 1-2. Dit belooft nog een spannende tweede helft te worden. Er worden een aantal wissels doorgevoerd en dat pakte goed uit. Remon Charité, Giovanni Croes en Wesley Mos waren gedreven en speelde een dijk van een tweede helft. Wij voetballen er lustig op los en creeren een aantal kansen. Met de snelheid van Wesley aan de rechterkant kwam er veel dreiging en zo schoot Mo Charif de 1-3 binnen na een lage voorzet van Wesley. De opluchting was groot en dan denk je weleens niet na.... zo ook Mo Charif, die na zijn goal zijn shirt uittrok. Geel, en daardoor kwamen we 10 minuten met 10 man te spelen. Oliedom maar zo werd het nog spannend, althans dat dachten we.
We gaven vrijwel niks weg mede dankzij een ijzersterke Yahyah Sabry die maar weer eens zijn kwaliteiten liet zien door middel van zijn tomeloze inzet, geweldig!! Aan de andere kant zet de ingevallen Ardehl Karijowidjojo, Wesley Mos tot twee maal toe vrij voor de keeper zet maar beide keren niet het net wist te vinden. Einduitslag was 1-3 en na de wedstrijd kwam een groot gedeelte van de groep nog naar Laakkwartier om de dag gezellig af te sluiten.