P. (Pieter) Kniest

Accommodatie

Onbekend

Op deze mooie zaterdag speelden wij onze eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Teylingen in Sassenheim. We zaten in kleedkamer 25! En speelden op veld 3. Daar eenmaal aangekomen bleek het dat we op natuurgras speelde. Vroeger was dat niet meer dan normaal, tegenwoordig staan we er raar van op te kijken en wordt het meteen een stuk lastiger. En al helemaal als het gras nog gemaaid moet worden.

Doordat een aantal jongens in de loop van de week 1, 2, 3 minuten te laat waren op training of wedstrijddag was de opstelling snel bepaald. We speelden een eerste helft die werd gekenmerkt door slordigheden. Het veld was stroef en daar wisten wij niet goed mee om te gaan. Passes die niet aankwamen, individuele acties die niet lukte en het lukte ons niet om de organisatie neer te zetten. Op één grote kans van Ardehl Karijowidjojo na die faalde bij een één tegen één situatie was er niks te beleven.

Ruststand was 0-0 en gelukkig waren we zelf niet tevreden over ons eigen spel. Na de rust kregen we dan ook een ander Laakkwartier te zien die arbeid leverde en we kregen in de 50e minuut meteen de 0-1 op het scorebord. Een doelpunt waarbij er goed werd gecombineerd en uiteindelijk goed werd afgemaakt door Mo Charif. We gooiden alle schroom van ons af en drukte door om de wedstrijd te beslissen. De ingevallen Dylan Beck kwam aan de rechterkant op en gaf een mooie voorzet in de zestienmeter die werd geraakt door Mo Charif, helaas was de keeper alert en pareerde deze kans. In de 60e minuut was het dan wel raak voor Laakkwartier. Mo Bakour scoorde nadat Mo Charif keurig opzij legde en beheerst binnenschoot 0-2.

Daarna vergat Laakkwartier door te voetballen en graafden we ons helemaal in?!?! Het was dan ook wachten op de 1-2. Die kwam in de 69e minuut door onoplettendheid achterin waardoor de spits keurig binnen schoot, 1-2. Laakkwartier was het dan ook helemaal kwijt en als klap op de vuurpijl kreeg Giani Linnenbank een gele kaart in de 75e minuut vanwege een overtreding net buiten het strafschopgebied. Het is zo dat als je een gele kaart pakt, je 10 minuten aan de kant moet staan.

Zodoende moesten we met 10 man verder. We hielden niet lang stand, want bij een vrije trap voor ons op de middenlijn gingen er 5 man?!?! naar voren. Bal kwam niet aan en bij die uitstoot scoorde Teylingen de 2-2. De laatste 5 minuten mocht Giani er weer in en probeerde we nog de 3 punten binnen te slepen. Op een kans van Kai Muusers na die na een individuele actie hoog over schoot konden we niet meer de winst over de streep heen trekken.

Helaas, weer een leermoment! A.s. dinsdag spelen we tegen DSVP uit. En zaterdag uit bij Alphia onze laatste bekerwedstrijd.