Scheidsrechter

Nikerk, Y.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was er weer een ontbijtje voor de jongens geregeld en de wedstrijd die op de planning staat was DHC C1 thuis.

In onze zeer lastige en zware competitie hebben we inmiddels gemerkt dat we er als team moeten gaan staan en dat we altijd strijd moeten leveren zo ook vandaag. Er wordt iedere week goed getraint, en soms stijgt het niveau tot hoge hoogtes. En de jongens krijgen het besef dat dit alles eens wordt beloond.

Na een goede warming-up begint de wedstrijd. Laakkwartier begon het eerste kwartier zeer sterk met goed voetbal waarbij er soms hele mooie combinaties voorbij kwamen. Dit leidde tot wat kleine kansjes maar meer ook niet. Daarna kwam DHC meer in hun spel en werden we wat achteruit gedrukt waarbij er 2 goede kansen voor DHC kwamen die goed gered werd door een uitstekend keepende Yassir. Een veel te makkelijk gegeven penalty werd op de paal geschoten door een speler van DHC. Het einde van de 1e helft kregen wij nog enkele kansen maar deze gingen er niet in.

In de rust waren het de spelers zelf die opstonden en zeiden dat tegen DHC de 3 punten gehaald konden worden!! Dat was lekker voor de trainers Jack en Maurice, want die hoefden ze niet meer op scherp tezetten. Nog wat kleine dingetjes uitgelegd en we gaan die 2e helft in.

Daarin speelde we onverzorgd voetbal en hanteerde veelal de lange bal, dit kwam ons niet ten goede en werden flink onder druk gezet. Maar dan gebeurd er iets dat we niet voor mogelijk hadden gehouden. Er komt in de 50e min een vrije trap voor ons en Ryan Aliar eist die bal op. Die bal ligt op minimaal 30 meter, hij twijfelt niet en haalt snoeihard uit BAM!! 1-0. De vreugde werd met alles en iedereen gevierd waarbij alle spelers de dug-out opzochten om het feest met begeleiding en wisselspelers te delen.

Koppie erbij en doorgaan waar we mee bezig waren. Wat dan mooi was om te zien is dat als het er voetballend niet uit komt dan wordt er voor elke meter gestreden door iedereen en voor iedereen, schitterend!!

DHC gaat voor die gelijkmaker en drukt naar voren. Daarbij krijgen ze nog grote kansen maar het geluk zat ons nu eens een keer mee (dwing je af).

In de 69e min is er een ingooi voor ons die achter de verdediging  van DHC valt en invaller Adnane snijdt naar binnen en schiet hem fantastisch binnen! 2-0 Daarna kunnen we rustig de wedstrijd uit voetballen, dachten we...... Na een niet gevaarlijk lijkende bal dat normaal een prooi moet zijn voor Yassir gleed hij uit bij het afzetten en promt valt die 2-1 erin in de 76e min!!! (C-jeugd speelt 70 min) uiteindelijk wordt DHC ook niet meer echt gevaarlijk en fluit de scheidsrechter in de 79e minuut af, en zijn de 3 punten binnen.